Aft nasıl geçer?
Dilde, boğazda ağrılı bir şekilde beliren ağızda çıkan aftı nasıl geçer? Ağız ülseri olarak da bilinen aftı geçirmek için en etkili yöntemler nelerdir? Aft bulaşıcı bir hastalık mıdır? Merak ettiğiniz tüm sorular haberimizde.
Ağız ülseri olarak bilinen aftı için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde.
Aft nedir?
Ağızda ve dilde çeşitli mineral ve vitamin eksikliklerinden dolayı oluşan ortasında beyaz pamukçukla olan küçük çukurlardır. Ağız ülseri olarak bilinen aft genellikle ağrılı bir rahatsızlıktır.
Kadınlar erkeklere oranla bu hastalığa daha çok maruz kalıyor. Birçok insan hayatının bir bölümünde bu aftlara maruz kalıyor.
Yetersiz beslenme, sağlıksız ağız bakımı sonucundan oluşan ağız aftı nadirde olsa alınan bir darbe sonucunda da görülebiliyor. Genellikle yanak ısırmak dudak yemek gibi alışkanlıklar sonucunda da görülebilen aft baharat, çikolata gibi bazı gıdalardan dolayı da çıkabiliyor.
Genellikle bulaşıcı bir hastalık olamayan aft birçok bitkisel yöntemle de giderilebiliyor.
Afta iyi gelen bitkisel yöntemler nelerdir?
Bal ve zerdeçal karışımı
1 çay kaşığı zerdeçal ile 4 çay kaşığı balı karıştırarak hazırlayabileceğiniz bu yöntem iltihaplanma ve ağrıyı hafifletir. Hamur haline getirdiğiniz bu karışımı yaralar üzerinde 20 dakika kadar bekletilir, ılık su ile yıkanan bölgeye iyi gelir.
Karbonat ile gargara
Bir buçuk çay kaşığı karbonat ile bir buçuk çay kaşığı su birbirine karıştırılır. Ağza alınıp çalkalanır ve tükürülür. Ağrıyı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olan bu karşımı haftada 5-6 defa uygulayarak ağzınızda aftın oluşmasına neden olan mikropları uzaklaştırır.
İlginç ve etkili alternatif tıp yöntemleri
Fesleğen yaprağı
Fesleğen yaprağı çiğneyerek zahmetsiz ağız aftınızdan kurtulabilirisiniz.
Karadut suyu ile gargara
Etkili bir antiseptik olan karadut suyu içinde bulundurduğu antioksidan etkisiyle cildin yıpranmış dokularını onarır.
Nane yağı
Nane, içinde bulundurduğu doğal temizleyiciler ile aftınızı temizlemede etkili bir yöntemdir. Yumuşak hareketlerle uygulayacağınız nane yağı ağız aftınıza mükemmel bir çözümdür.
Kişniş otu tohumu
1 çay kaşığı kişniş otu tohumunu 2 bardak ılık suda bekletin. Her sabah ve her akşam gargara yaparak kullanın. İçinde bulunan antioksidan etkisiyle kişniş otu tohumu ağzınızda çıkan aft iltihaplanmasını yavaşlatır.
PembeNar Özel
Presbiyopi ve astigmatizma
Tarih: 17-10-2017